5 redenen om voor tweedelige omlijstingen te kiezen

 

  1. Je levert een mooi product af

Metalen omlijstingen zijn niet alleen robuust  maar dragen ook bij tot de brandveiligheid en duurzaamheid.  Daarnaast zien de omlijstingen er strak en elegant uit.

Het uitvoeren wordt in het atelier gedaan door lassers met kennis van zaken. Op de lastafel worden de hoeken aan gelast en gepolijst.

Symons 2delig RF0 aanzicht 50mm met inox slotplaat  

Symons 2delig algemeen

(andere technische fiches zijn beschikbaar )

Het grote voordeel is dat je geen zichtbaar verstek hebt, de gelaste hoekverbinding vormt zo één egaal aaneensluitend vlak.

De meeste  architecten stellen dit voorop als vereiste omdat het een esthetisch perfecte afwerking geeft.

2. Je wint veel tijd

Het verschil met de concullega’s  zit erin dat dankzij de voor gemonteerde montage beugels de plaatsers onmiddellijk aan de slag kunnen gaan eens de omlijstingen op de werf zijn.

Het voorstuk wordt in de dagmaat geplaatst, waterpas gezet en dan wordt de deur erin gehangen.  Aansluitend wordt het achterstuk gemonteerd dat perfect aansluit.

Afhankelijk van de toepassing, al dan niet RF of EI1 brandwerend, wordt deze volgens de BENOR  voorschriften vastgezet, opgeschuimd of opgegoten.

Eénvoudiger kan eigenlijk niet, de voor genummerde omlijsting kan gelijk geplaatst worden zonder extra handelingen.

De tweedelige omlijsting levert een groot economisch voordeel op dankzij  het plaatsingsgemak zonder (voor)montage in het atelier of op de werf en wordt zo in een handomdraai geplaatst.

De plaatsers die gewoon zijn met onze omlijstingen te werken zeggen ons dat ze er gemiddeld makkelijk een 16-tal(+ deur)  installeren met een team van 2 personen bij normale plaatsing.

3. Je biedt je klant topkwaliteit aan, ook in agressieve omgevingen

Het gebruik van zink-magnesiumplaat laat je toe om de omlijstingen in verschillende omgevingen te plaatsen.

Het grote voordeel is dat de omlijsting maar liefst 3 keer beter is bestand tegen corrosie dan een standaard verzinkte plaat.

De   INOX omlijsting AISI 304 of AISI 316 wordt regelmatig in de farmaceutische, chemische sector, keukens en voedingsindustrie toegepast.

Onze  gelode omlijsting vindt zijn toepassing in ziekenhuizen op de radiologieafdeling , ook bij dierenartsen die RX behandelingen uitvoeren. De stralingsbescherming is noodzakelijk en geeft een extra bescherming dankzij het gebruik van gelode omlijstingen als afschermingsmiddel.

4. Je kiest voor een metalen omlijsting omdat deze een lange levensduur heeft

De tweedelige metalen omlijsting is robuust en ijzersterk.  Hierdoor kan een geplaatste omlijsting oneindig lang meegaan.  Eens geplaatst is het een bijna eindeloos leven beschoren. Zo zien we tijdens werf bezoeken omlijstingen die er na 40 jaar nog steeds prima uitzien, enkel de tochtband is dan al eens aan vervanging toe.

Als er wordt gekozen voor een inox slotplaat, verleng je ook de levensduur van het lakwerk omdat de dagschieter niet in rechtstreeks contact met de omlijsting komt. Dit wordt heel vaak door de bouwheer geapprecieerd omdat kosten tot een minimum kunnen beperkt worden, ook na vele jaren van intensief gebruik.

 

Met onze inox omlijsting kan je zowel in ziekenhuizen, keukens, cleanrooms een mooi product afleveren dat past bij de noden(of wensen) van de bouwheer maar vooral zijn gebruikers. Naar onderhoud toe volstaat het om de oppervlaktes schoon te maken met een zachte doek en een sopje van water en mild afwasmiddel. Afwerken of droogmaken met een droge (microvezel)doek. Er bestaan in de handel ook speciale producten om INOX schoon te maken of te onderhouden.

5. Totale vrijheid van vorm, kleur en textuur

Architecten kiezen vaak bij industriële toepassingen voor metalen brandwerende omlijstingen, dit in de eerste plaats voor de veiligheid.  De meest voorkomende zijn de 30’ en 60’ brandweerstand.

Sociale lokalen, sanitaire ruimtes en kelderdeuren vragen om een andere vorm of kleur van metalen omlijsting. Bij (water)pretparken zoals bijvoorbeeld Plopsaland wordt er gekozen voor frisse en lichte zuurtjeskleuren.

Alle standaard RAL kleuren zijn vrij te kiezen.

In een sorteercentrum zoals DPD in Vilvoorde met vele medewerkers worden de omlijstingen gecombineerd met bijvoorbeeld uitsparingen voor elektrische sloten of toegangscontrole. Voorziening voor de deurpomp sluit hier ook perfect bij aan.

Dat een examencentrum autoveiligheid een rustige sfeer moet uitstralen geeft de realisatie in centrum Geel weer.  De verhoogde bovenregel is hierbij de uitdrukkelijke wens van de architect en vormt zo een strak en elegant  geheel.

 

Een speciaal verzoek van een architect  tijdens een renovatieproject waarbij de omlijsting onder een schuin dak moest komen te staan, dat is perfect mogelijk dankzij ons machinepark dat speciale uitvoeringen aankan.  Wordt dan ook met het kaliber afgeleverd om de deur perfect uit te frezen en alles tot een mooi afgewerkt geheel te maken.   Omlijstingen met verschillende aanzichten, voor onder een schuin dak,….. dit is allemaal mogelijk dankzij het extreme maatwerk dat we afleveren.

Wat als de omlijsting toch niet past… ?

Het  gebeurt  dat de doorgegeven maten dan toch verschillend blijken te zijn van de realiteit, het moment waarop de omlijsting wordt geplaatst.   Dankzij onze grote flexibiliteit kunnen we op zeer korte tijd een aangepaste omlijsting voorzien en kan de werf binnen de afgesproken periode worden opgeleverd.

 

Bij renovatie projecten haalt de plaatser zijn voordeel uit de regelbare omlijsting

(-5mm/+10mm)* om zo ongelijke of minder rechte muren op te vangen.

 

We werken met een externe lakker die veel zorg besteed aan het poederlakken van de metalen omlijstingen.

Deze afwerking zorgt voor een uniform en gelijkmatig resultaat wat gelijk ook de finale laag is.

De structuurlak is de meest gevraagde omdat deze minder onderhevig is aan kleine beschadigingen.

Het blijft uiteraard mogelijk om voor satijn of mat te opteren, in een appartementsgebouw met luxe afwerking zal de matte of satijn afwerking zeker in de smaak vallen.

Scholen, ziekenhuizen, woonzorgcentra, kantoren, luchthavens …  en andere openbare gebouwen kiezen altijd voor structuurafwerking.

Nuttig om te weten is dat er ook geen prijsverschil is.

 

Om ervoor te zorgen dat de omlijstingen in de beste condities op de werf aankomen worden deze verpakt  in een sterke plastic beschermingsfolie.

Het blijft uiteraard belangrijk om de omlijstingen zorgzaam te verplaatsen tijdens transport en plaatsing op de werf.

 

Als Belgisch producent van metalen, brandwerende, omlijstingen op maat bieden we sinds 1995 de tweedelige omlijstingen aan.

Vrij snel kregen we de positieve reacties van aannemers, afwerkingsbedrijven en plaatsers dat dankzij deze éénvoudige en snelle montage er tijdens de afwerkingsfase een mooi, afgewerkt en onbeschadigd product kan worden opgeleverd dat daarenboven een groot economisch voordeel oplevert.

Vandaag is het zo dat we jaarlijks meer dan 10.000 omlijstingen produceren, daarvan wordt in  75% van de gevallen gekozen voor deze  unieke tweedelige omlijsting.

Zelf ook de voordelen ontdekken van deze unieke metalen omlijstingen?

Toch niet gevonden wat u zoekt of meer technisch advies?

info@symons.be, 015/62 17 30

Ann, Koen of Cathérine helpen u graag verder

*niet van toepassing voor het type 5